Torsdagsmys
Helgen i bilder
Helgen har bl.a. bjussat på bröllopsdagsfirande på tu man hand ála 3 h slalomrace i Romme.
Pizzakväll med grannarna.
Lördagsunderhållning för barnen med clownen Sam.
Lediga
Några lediga dagar innan nästa delkurs brakar lös.
Pyssel. Från 3 år stod det på förpackningen. Nja. Det blev mest mamma-pyssel.
Vårtecken
Egentid är lyx. Men egentid med barnen är också lyx. Det blir liksom mer mys till mamma när pappa är borta.
3 säkra vårtecken. Cykelpremiär-tur. Bara ett par tights på löppasset. Middag på inglasade verandan.
Gårdagens
...sås, som jag trodde skulle vara Viggos favoritsås. Men, nej det smakade inte som på dagis. Ovan iaf, gräddfil blandat med bostongurka, salt och peppar. Supergott till sprödbakad torsk och hemlagat mos.
...första vår-mellis ute. 16 mars. Molly ville bestämt ha bokstaven E på smörgåsen. E som i kusin Edvin.
Måndagströtta
Bestulen
Slalom eftermiddag i strålande solsken. Björn blev bestulen på sina "stig-helmer" stavar från -89. Helt sanslöst.
Prövade på stora knappliften denna gång. Varannan skida Viggo, varannan mamma.
Lördagens övernattningsgäster gav 40-åringen ett suveränt presentkort. Middag på valfri Melker Andersson restaurang i Sthlm.
Utmaning
Äsch, nu lägger jag upp en rejäl utmaning till mig själv. Lååångsiktig sådan.
Gästbloggare
Oj Nu fick jag komma in på min dotters blogg!
Det trodde ni inte att JAG skulle få skriva.
Idag har vi varit på gymmet
Ätit en god soppa!
Kollat på halv åtta hos mig!
Nu är det John blund som väntas!
Stuganmys
Bästa uteserveringen bjöd på rosépremiär för i år.
Glaaada, härliga barn hela helgen. Jorå, samtliga fick rum i släden.
Rejält god och enkel sambalkycklingrätt med bacon.
Till ca 4 port behöver du:
6 kycklingfiléer, 5 dl vispgrädde, 3 dl creme fraiche, 1/2 dl soya, 2 tsk sambal oelek, 3 vitlöksklyftor, 2 pkt bacon.
Gör så här: lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 grader, ca 1 1/2 timme. Vänd kycklingen ett par gånger under tiden som den är inne i ugnen. Strö över stekt bacon. Enjoy!